Zdravé stravovanie podľa vnútornej charakteristiky jedla
Čo je Zdravé stravovanie podľa vnútornej charakteristiky jedla: ide o netradičný kurz stravovania podľa zásad východných smerov, ktorý predstavuje unikátnu možnosť spoznať princípy stravovania podľa učenia napr. tradičnej čínskej medicíny a naučiť sa ich použitie i v každodennom živote. Princíp učenia o výžive a stravovaní vychádza z pochopenia existencie základnej energie čchi, vzájomných energetických vzťahov medzi jednotlivými orgánmi, zo systému piatich elementov a vzájomnej harmónie protikladov Jin a Jang.
Na čo sa používa: toto učenie o jedle ukazuje ako jednoducho sa dá pozitívne ovplyvniť varením doma zdravie celej rodiny a ako dôležité je prispôsobiť stravovanie individuálne každému jedincovi vzhľadom k jeho aktuálnemu stavu, chorobám, ale tiež ročnému obdobiu alebo okoliu v ktorom žije. Poznanie princípu stravovania poskytuje úžasnú možnosť ako jednoducho posilniť svoje zdravie a predchádzať tak chorobám, ale tiež možnosti ako cielene a účinne zasiahnuť už v priebehu ochorenia.
Na kurze sa dozviete:
- Základy princípu východného stravovania čchi, Jin, Jang, 5 elementov
- Rozdelenie stravy podľa tepelného účinku potravín
- Všeobecné informácie o tom, aká strava je pre koho vhodná
- Zásady preventívneho a liečebného stravovania
Certifikát: po ukončení kurzu dostanete certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu.