Najbližšie masérske kurzy
0902 132 000
Facebook

Zázrak zvaný Thajská masáž

Napriek svojmu názvu pochádza z Indie, je stará viac než 2500 rokov a používali ju mnísi ako súčasť thajskej medicíny. Tento typ masáže je dynamickou formou terapie, kde sa okrem masérových rúk využívajú aj rôzne polohy prebraté z jógy, strečing a stimulácia akupresúrnych a reflexných bodov. Od klasickej masáže sa líši aj tým, že neprebieha na ležadle, ale na zemi a oblečené máte pohodlné tričko a nohavice.

Čo je pre ňu charakteristické?

Je viac energická a má prísnejšie pravidlá než ostatné typy masáží. Nejde o klasickú masáž, kedy sa pohodlne uložíte a čakáte na jemné a pomalé rozmasírovanie chrbta či krku. Na thajskej masáži sa aktívne podieľate, možno sa dokonca budete cítiť trochu ako na jóge. Niektorí ľudia tvrdia, že po jej absolvovaní mali podobný pocit ako po hodine strečingu. Ide v podstate o cvičenie bez toho, že by ste sa museli nejak zvlášť fyzicky namáhať.

Čo od nej očakávať?

Po hodine až dvoch, počas ktorých táto masáž zvyčajne trvá, môžete očakávať príjemný pocit relaxácie, menej stresu a zlepšenie krvného obehu. Naplní sa vám pohár energie, budete sa cítiť oddýchnuto a zo svalov sa vytratí bolesť a napätie.

Ak idete na masáž prvýkrát uistite sa, že váš terapeut pozná váš zdravotný stav a sú mu známe všetky vaše problémy. Ak vám je niektorý z pohybov nepríjemný, pokojne to počas masáže povedzte a bezprostredne pred ňou nejedzte nič mastné ani ťažké na žalúdok.

Kde a ako si ju dopriať?

Napriek tomu, že vo svete je tento typ masáží veľmi populárny, na Slovensku stále nie je dosť miest, kde by ju vedeli svojim klientom poskytnúť. Preto sa nebojte odlíšiť práve absolvovaním trojdňového kurzu, pričom po zložení záverečných skúšok získate certifikát. Vďaka nemu budete môcť poskytnúť populárnu thajskú masáž aj vašim známym či klientom na vysoko profesionálnej úrovni.

Ponuka kurzov