Najbližšie masérske kurzy
0902 132 000
Facebook

Spríjemnite si tehotenstvo!

Hoci je budúca mamička počas celých deviatich mesiacov šťastná a nevie sa dočkať, kedy jej dieťatko uvidí svetlo sveta, treba povedať aj to, že tehotenstvo je obrovská záťaž. Ženy bolí chrbtica a kríže, majú opuchnuté nohy, nemôžu spať a chýba im životná energia. Ako si s tým poradiť?

Aktivitou proti bolesti

Je síce jasné, že v deviatom mesiaci si pravdepodobne nepôjdete zalyžovať, ak ste však pred tehotenstvom aktívne športovali, nebojte sa tento svoj koníček vykonávať aj s väčším bruškom. Ak na pohyb nie ste zvyknuté, dajte si každé ráno aspoň niekoľko drepov alebo bežte na dlhú prechádzku, jógu či pilates pre tehotné. Uvidíte, že po čase sa vám aspoň čiastočne vráti stratená energia, kondícia a posilní sa svalstvo, takže chrbtica vás bude trápiť omnoho menej. Ak k tomu pridáte zdravšiu stravu, máte vyhraté. Na nanuk o polnoci síce máte nárok, rozhodne však nie každý večer. Namiesto toho si spravte chutnú ovocnú misu.

Rozmaznávajte sa

To, že ste tehotné vôbec neznamená, že by ste na seba mali zanevrieť. Práve naopak! Choďte ku kaderníčke a kozmetičke, nalakujte si nechty a kúpte si pekné šaty. Väčšina tehotných žien priam žiari, prečo teda tento fakt nevyužiť vo svoj prospech?

Ak chcete zájsť ešte ďalej, doprajte si masáž. Niektoré druhy však pre vás vzhľadom na tehotenstvo nemusia byť úplne vhodné. Poraďte sa preto so svojim terapeutom a vysvetlite mu, že máte záujem o špeciálnu masáž pre tehotné.

Ba čo viac, v našej masérskej škole môžete pod vedením skúsenej terapeutky absolvovať aj trojdňový kurz, počas ktorého vás naučíme ako tehotné ženy masírovať tak, aby ste ich zbavili bolesti chrbta, opuchnutých nôh či zbytočného stresu. Fyzická a psychická pohoda je predsa pre budúcu mamičku to najdôležitejšie!

Ponuka kurzov