Najbližšie masérske kurzy
0902 132 000
Facebook

Domáca masáž pomôže pri bolestiach krku, chrbta či hlavy

Poznáte niekoho, kto by odmietol dobrú masáž? Najmä v dnešnej dobe neustáleho sedenia za počítačom a plnenia pracovných povinností je bolesť hlavy, chrbtice a krku úplne bežnou záležitosťou. Ak sa k tomu pridajú stuhnuté svaly, ich občasné uvoľnenie pomocou masáže je priam nevyhnutné. Ako si však na niečo takéto nájsť čas? Nemusíte chodiť do žiadnych špeciálnych zariadení, takýto luxus si môžete dopriať aj v pohodlí vášho domova.

V čom spočívajú výhody masírovania?

Okrem toho, že masírovanie pomáha uvoľniť svalstvo a zmierňuje bolesť krku a chrbtice, má tento proces priaznivý vplyv aj na migrénu, pomáha regulovať krvný tlak a dokonca naštartuje váš imunitný systém. Inými slovami, masáž je pôžitok i relax v jednom, ktorý je navyše prospešný pre vaše psychické i fyzické zdravie.

Ako na to?

V prvom rade si vyberte vhodnú izbu. Najideálnejšia je na to spálňa, keďže práve v tejto miestnosti nie sú rušivé vplyvy ako televízor či počítač. Dávajte si však pozor - masírujte skôr posediačky. Ležanie na bruchu na klasickej posteli totiž neprospieva chrbtici ani krku.

Ak masírujete svojho partnera dohodnite sa na intenzite. Príliš silná a intenzívna masáž síce môže mať blahodárne účinky, ak je však vykonaná bez adekvátnych zručností, môže viac ublížiť než pomôcť. Nikam sa nenáhlite, pracujte pomaly a zapájajte do procesu celé ruky, to znamená aj palce a vankúšiky prstov. Nikdy netlačte priamo na kosti, vyhnite sa najmä chrbtici, lakťom a kolenám. Ak sa bojíte, že by ste niečo mohli pokaziť, jednoducho si vezmite tenisovú loptičku a dlaňou ju rolujte po partnerovom chrbte aspoň päť minút. Síce sa nebude cítiť ako znovuzrodený, určite sa vám však poďakuje za príjemný relax a uvoľnenie.

Ak chcete masáž nejako ozvláštniť, pomôžte si rôznymi olejčekmi. Poslúži napríklad aj extra panenský olivový či kokosový olej, môžete však skúsiť zaexperimentovať aj s levanduľovým, ktorého vôňa príjemne unaví a naladí na pokojný spánok. Vhodný je aj regeneračný olej z granátového jablka alebo vyživujúci arganový.

Čo ak si na to netrúfate?

Tipov a trikov na domácu masáž nájdete na internete naozaj veľa. Ako však presne vedieť kde, ako a kedy pritlačiť? Ako si byť istý, že ste práve neprekročili hranicu? Najjednoduchšie je učiť sa od niekoho, kto je v danej oblasti profíkom a za sebou má niekoľkoročné skúsenosti. Preto vám odporúčame ísť na kurz domácej masáže, z ktorého sa domov vrátite s praktickými skúsenosťami i novými vedomosťami ohľadom anatómie ľudského tela. Váš partner vám za takúto zručnosť bude určite veľmi povďačný!

Ponuka kurzov