Najbližšie masérske kurzy
0902 132 000
Facebook

Ako funguje bankovanie a moxovanie?

V oboch prípadoch síce ide o masážne techniky, vždy však za použitia iných nástrojov.

Čo je moxovanie?

V prípade moxovania, ktoré je súčasťou tradičnej čínskej medicíny je stimulovaná cirkulácia krvi ohrievaním vašich akupunktúrnych bodov. V dôsledku toho má krv možnosť prúdiť v tele omnoho plynulejšie, takisto sa však aktivuje vaša vnútorná energia, takzvané ČI. Slúži k posilneniu imunitného systému a odstráneniu bolesti či svalového napätia, poradí si však aj s vlhkosťou a chladom, ktorý sa v tele hromadil po dlhé mesiace.

Čo je bankovanie?

Čo sa týka bankovania, ide o terapiu používanú na rozptýlenie stagnujúcej krvi a lymfy v tkanive. Ide o metódu starú niekoľko tisíc rokov. Používajú sa pri nej sklenené alebo plastové banky na vytvorenie podtlaku, pričom jemným ťahom krvi a tekutiny na povrch sa zlepší obeh a tok energie.

V čom sú tieto techniky prospešné pre naše telo?

Obe techniky sa používajú pre zlepšenie príznakov rôznej problematiky dýchacích ciest, ako je nádcha. Bankovanie a moxovanie však pomôže aj pri ťažkostiach s pohybovým aparátom, presnejšie s bolesťami krku, chrbta, krížov a ramien. Takisto sa používa na zmiernenie príznakov celulitídy, tráviacich problémov. Okrem toho budete mať po ich absolvovaní úžasný pocit natiahnutých svalov a uvoľnenia.

Ak sa chcete dozvedieť, ako moxovanie a bankovanie funguje, absolvujte náš dvojdňový kurz, počas ktorého si masáž nie len skúsite na vlastnej koži, ale aj zistíte, na akom princípe funguje a v čom všetkom dokáže byť prospešná.

Ponuka kurzov