Najbližšie masérske kurzy
0902 132 000
Facebook

Aké vybavenie potrebuje masér?

Úspešným absolvovaním kurzu sa cesta maséra ešte len začína. Na väčšinu terapií potrebujete totiž nielen cit a šikovné ruky, ale aj nejaké masérske vybavenie. Nad čím popremýšľať a čo si zaobstarať po absolvovaní vybraných masérskych kurzov? Poradíme vám v spolupráci s masérskym e-shopom velvesa.sk. Dnes si povieme o klasickej masáži, bankovaní a masáži lávovými kameňmi.

Klasická masáž

Či už absolvujete akreditovaný kurz Wellness pracovník – masérske služby alebo Masáž na doma, ak chcete začať s klasickou masážou, budete potrebovať masérsky stôl.  Môžete si zvoliť osvedčenú klasiku alebo verziu s vyklápaním hlavovej časti, ak robíte aj iný typ masáží a terapií, kde je výhodné, keď je klient v polohe v polosede.

Na masérsky stôl patrí bavlnená plachta alebo špeciálny poťah a pre každého klienta z hygienických dôvodov jednorazová plachta a podhlavník.  Klientom v masérskych salónoch, wellness a kúpeľných zariadeniach sa zvykne ponúkať aj možnosť obliecť si jednorazovú bielizeň, aby si tú svoju nezamastili od masážnych prostriedkov. Časti tela, ktoré práve nemasírujeme, je vhodné pre komfort klienta pozakrývať. Môžete na to použiť deky alebo uteráky a osušky rôznych veľkostí.

No a už sa iba rozhodnúť, čím budete masírovať. Zvoľte si masážny olej, prípadne masážnu emulziu či krém podľa svojho vkusu a preferencií klientov. Len myslite na to, že je vhodné vždy mať v ponuke niektorý z neutrálnych masážnych olejov bez vône pre klientov, ktorým voňavé oleje vadia alebo trpia alergiami.

Po masáži je vhodné lehátko a ostatné vybavenie dezinfikovať alebo oprať. Vyberte si dezinfekčné prostriedky, ktoré povrch lehátka a pomôcok nielen dezinfikujú, ale aj ošetria a predĺžia tak ich životnosť.

Ak za klientmi cestujete, neváhajte investovať do ochrannej tašky pre skladacie lehátko. Ochráni čalúnenie lehátka pred poškodením a ušpinením.

Prípadne môžete popremýšľať, či sa vám hodí niektorý z kompletných balíčkov pripravených pre masérske začiatky. Nájdete v nich všetko, čo budete potrebovať.

Bankovanie

Pri bankovaní platí väčšina z toho, čo sme si spomenuli pri klasickej masáži. A – samozrejme – potrebujete banky. Ak sa rozhodnete pre prácu so sklenými bankami a otvoreným ohňom, hľadajte na začiatok výhodný balíček všetkého, čo budete potrebovať. Neskôr si podľa potreby budete dokupovať banky, peán, tampóny a lieh.

Na bankovanie môžete používať aj silikónové, gumové alebo vákuové banky.

Masáž lávovými kameňmi

Táto luxusná masážna procedúra vyžaduje troška väčšie vstupné investície, ale výsledok stojí za to. Lávové kamene sa zohrievajú vo vodnom kúpeli v ohrievači s displejom, na ktorom si nastavujete žiadanú teplotu.

Samozrejme, masíruje sa na lehátku a potrebujeme preto základnú výbavu ako pri klasickej masáži.

Ponuka kurzov